La Chiorpec: A főzés iránti szenvedély és a Hot Stone között |#FoodRocks
Közzétett: Nincs kategorizálva // Közzétett 23.06.2023
Mi lenne, ha a természetes kő iránti szenvedélyünk összeolvadna a tervezés iránti szenvedélyével? Mi van akkor, ha az ötleteit a mi anyagainkkal egy konyhai szerelmesek számára készült kollekcióvá formálják? Így született meg a #FoodRocks – egy tervpályázat, amely a természetes kőhasználatot emeli ki tárgyak, eszközök vagy konyhai kiegészítők készítésére. A kreativitás népszerűsítésének lehetősége mellett ez kihívást jelentett számunkra és a hozzáadott értéket hozó kreatívok számára. Az #generatinginspiration szlogenünkhöz híven be akartuk bizonyítani, hogy bemutatótermünk (akár a konyhában, akár kint a Pavilonban) kreatív találkozók sorozatának ad otthont. Így folytatjuk #FoodRocks projektünket, amely egy kreatív címke, amelyet Románia legkreatívabb szakácsai számára indítottunk el, tulajdonképpen egy online műsor róluk és főzési módszereikről, miközben továbbvisszük történetüket. Az első szakács, aki elfogadta kihívásunkat, Liviu Chiorpec volt.
"Az emberek nyugodtabbak, és szabadon beszélnek, amikor egy asztal körül ülnek."
Liviu Chiorpec séf és gasztronómia professzor a közeli barátok "Chiorpecje" és a "La Chiorpec" házigazdája – tulajdonképpen az otthona. Születése óta főz, apja ihlette. Annak ellenére, hogy a nagymamája, mint pl. persze minden nagymama kivételes szakács volt. Amíg nem tudott megélni abból, hogy embereknek főzzön, addig egy multinacionális cégnél dolgozott, csak a szabadidejében főzött, mert szívesen elment hozzájuk beszélgetni és egy pohár bort. Mert az élet időnként megaláz, miközben folyton azt hajtogatja, hogy pazarolod az idődet, és arra ösztönöz, hogy továbblépj. Egy nap rájött, hogy akkoriban már nem volt kapcsolatban a munkájával, így felmondott.Rendben elmész,de hova?Mit csinálsz és szeretnéd elérhetővé tenni az emberek számára y, Liviu mindig is szeretett főzni – számára ez a kikapcsolódás volt, különösen azért, mert szereti, ha főzés közben emberek vannak a közelben. Az emberi tényező nagyon fontos annak fényében, hogy állítólag jó étel legyen az asztalon, és a következő 10 percben elfelejtse, vagy néhány jó hónapig emlékezzen rá. A 2 lehetőség közötti választás a szakácstól függ.

"Ó, istenem, pénzt kell kérnem az emberektől csak azért, mert főzök nekik? Szégyelltem magam."
Ezen a ponton két dolog volt világos: a főzés iránti szenvedélye és az iránt, hogy emberek legyenek körülötte. De hogyan lehet pénzt szerezni belőle? Készítsen ételt nem szokványos helyeken, szórakozzon más konyhákban, játsszon az ízekkel, képzeljen el új ízeket és mosolyogjon az emberekben – ez a "La Chiorpec" . Abban a pillanatban, amikor megértette képességeit és lehetőségeit, elkezdett tanulni, majd az elmúlt 10-15 éves élete alapján szerzett tapasztalatot, miközben az étkezésről beszélt. Ugyanez a hiedelem hozta el a PIATRAONLINE konyhájába, hogy lenyűgözzen minket egy „Fish 'n Beans” étellel. Angliában meglehetősen népszerű recept, mégis Liviu Chiorpec séf értelmezte újra nekünk. A szabványos kódhalat szardíniára, egy alulértékelt halra, a ropogós burgonya chipseket pedig zöld maghéjra cserélte. A főtt maghéj illata a konyhában szinte visszavitt minket az időben, gyerekkorunkba. Mindennél fontosabb az ízek és ízek élménye és hatása rád, mint emberre. Emlékezetes lesz egy tányér finom étellel. Természetes követ használtak az ételek bevonására és kiemelésére, mivel a természetes kő alulértékelt anyag, akárcsak a szardínia.

"Az ételt a készítőjének szándéka alapján kell megítélni."
A gasztronómia művészet, és több érzékszervvel is foglalkozik. Nem elég játszani az ízekkel vagy az ízekkel, valójában neked kell a séfnek lenni. Meg kell tanulni teljes élményeket nyújtani, ahelyett, hogy az ízlelőbimbókat körbejárnánk. Az ügyfélnek pedig tudnia kell, hogyan kell ezt értékelni, és látnia kell a felkészülést túlmutató erőfeszítést, függetlenül a bevonattól. A borításon túl az ügyfélnek értékelnie kell a munkáját, és meg kell ítélnie, hogy ez egyenesen arányos-e.
Konyhai tapasztalatai mellett Liviu Chiorpec a DallesGo főzőprofesszora, aki nemcsak a konyha alapjait tanítja meg az embereknek, hanem módszereket is megtanít arra, hogyan találják meg a jó ételeket az éttermekben, és megértsék az ételkészítés folyamatát. A kurzus felépítése tartalmazza a nemzetközi konyha alapszabályait, amelyek minden konyhára, bármely kultúrára érvényesek. Valójában ez a kurzus segít a hallgatóknak abban, hogy átalakítsák életüket, ha a főzés az, amit akarnak. Ez a tökéletes példa, ha arról álmodozik, hogy főzéssel átalakítja az életét, vagy egyszerűen csak szeretné megtanulni a borítás művészetét a barátok vagy a család számára.

Liviu Chiorpec mindenben inspirált minket, amit csinál, és azt tervezzük, hogy ezt az ihletet továbbvisszük. Alapvető szenvedélyből indult ki, és vállalkozássá tette. És itt van bennünk valami közös. A PIATRAONLINE-t a természetes kő iránti szenvedéllyel hoztuk létre, #inspirációt generálva a szép és kreatív projektek rajongóinak. A #FoodRocks egy egyszerű versenyből indult ki, amelynek célja a természetes kő határainak megállapítása a konyhában – különösen, mivel ősidők óta használták főzéshez és tálaláshoz, később pedig sokkal többré fejlődött. Rájöttünk, hogy a természetes kő ihletet ad, és a természetes kövön való étkezés semmi más kerámia tányérral vagy fa munkalappal nem hasonlítható össze. Tehát az ételben és a kőben több közös dolog van, mint azt elképzelnéd. Az embereknek szükségük van inspirációra, olyan dolgokra, amelyek jövőképet teremtenek, és megváltoztatják az életüket, amikor nincs bátorságuk hozzá. Ha azt elemezzük, hogy néhány évvel ezelőtt még csak egy kőbemutatóteremnek vagy webáruháznak tekintettek bennünket, ma már azt szeretnénk hinni, hogy elképzeléseink #generatingispiration , képesek a természetes köveket, a szakácsokat és az ételeket egy online főzési műsorba csoportosítani. rajongók.
Megjegyzések vagy vélemények:
Jelenleg nem érkeztek megjegyzések felhasználóinktól.
Írj véleményt vagy véleményt!