X

Csak 4 összehasonlítható termék

TERMÉKSKÁLA

Főzéshez használt természetes kő: steak, pizza, zöldségek…

Közzétett: Konyha // Közzétett 27.11.2017

A természetes kőnek annyi felhasználási területe van, így valóban kevés olyan terület van, amely jelenleg nem használja, így vagy úgy. Már említettük itt a természetes kő számos alkalmazási területét, az építkezéseken és a belső és belső dekorációkon kívül, mint például: ruházati termékek és divatkiegészítők, cipőipar, autóipar, elektronika, iroda, bútor stb. Ma bemutatjuk hogyan használd a természetes követ főzéshez.

Először is, a természetes kő tulajdonságai azok, amelyek ilyen környezetbe ajánlják: hőállóság, állandó hőátadás, kellemes megjelenés, könnyű utókezelés, tűzálló, antibakteriális és megfizethető. Ennek eredményeként a konyhában használt természetes kőnek 2 fő kategóriája van: főzéshez és asztaldíszítéshez. Ebben a cikkben bemutatjuk a főzéshez használt természetes követ; asztaldíszekről a közeljövőben lesz szó.

Természetes kőből készült asztallapok főzéshez

Amikor természetes kőből készült konyhai munkalapokról beszélünk, mindenki a nagyméretű csempékre gondol, amelyek segítik az ételek elkészítését, és különleges, elegáns megjelenést kölcsönöznek az adott területnek. Ennek ellenére a „pult” szót a konyhában más jelentéssel és céllal is használják. Romániában távolról sem népszerű, hanem gránitból vagy palalapból is elkészíthető a hús, a tenger gyümölcsei, a hal vagy a zöldség. A munkalapok különböző méretekben kaphatók, általában 40 x 30 cm-es és 2-3 cm vastagságban.

Tartsd észben! A konyhában főzéshez használt természetes kőnek ne legyen tömítő oldata. Nem kezelt semmilyen oldattal vagy erősítő hálóval.

Ezeket a munkalapokat főzőlapként használják, mégis kevesebb füstöt termelnek, a hőmérséklet állandó és tovább marad a fémhez képest. Ennek eredményeként a hús jobban elkészül, soha nem szárítják, és megőrzi ízét és puhaságát. Ne feledje azonban, hogy ezek a hússzeletek nem túl vastagok; vastagabb szeletekhez grillre lesz szükség.

A természetes kőből készült főzőlapokat finom és elegáns vacsorákhoz használják, beltéren vagy teraszon szolgálják fel, ellentétben a más típusú vacsorákhoz és bulikhoz tervezett (szintén természetes kőből készült) grillsütőkkel. Azonban mindkét esetben a természetes kő az, amely a legjobban megőrzi az étel ízét.


Emellett további előnyökkel jár a természetes kőből készült munkalapok/főzőlapok. A már említettekhez képest esetenként nagyobb méreteket az asztalhoz hozzák, és minden vendég tetszés szerint elkészítheti a steakjét. Ez a felszolgálási mód nem csak éttermekre (többnyire luxus helyszínekre) jellemző, hanem családi összejövetelekre vagy romantikus vacsorákra is. Ez utóbbinál a pultot egy fém alátétre helyezzük.


A munkalapok/főzőlapok használata:
1. az első használat előtt : alaposan mossa le vízzel, hogy eltávolítsa a szállítmányból visszamaradt foltokat. Hagyja 1 napig száradni. Helyezze a követ a sütőbe, és fél órán át 200 °C-on melegítse. Ne tegye előmelegített sütőbe. Konyhai kesztyűvel vegyük ki a követ, és kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Használhat napraforgóolajat is, de az több füstöt termel. Helyezze a követ a kályha belsejébe ugyanazon a hőmérsékleten még egy órára. Mindezek a műveletek szükségesek a természetes kő alapos tisztításához. Az első használat után elegendő egy egyszerű lemosás vízzel. A munkalapnak csak az egyik oldala használható.

2. a munkalapok/főzőlapok használata a főzéshez : az asztallapot 1-2 órán keresztül 240-260 °C-ra melegített sütőben tartjuk (indítsa el a sütőt, ha a munkalap benne van). Később lángos tűzhelyen, vagy a barbecue-szén fölött felmelegítheti. Ezt követően kiveszik a munkalapot, és arra a területre viszik, ahol a húst, a tenger gyümölcseit vagy a zöldségeket elkészítik.


Tartsd észben! Soha ne süssön fagyasztott húst ezeken a munkalapokon/főzőlapokon. Legyen különösen óvatos a forró vagy a sütőből kivett munkalapok kezelésekor. Soha ne érintse meg a tányért közvetlenül miután levette a tűzről. Soha ne tegye vízbe, amíg még forró. Ha forrón teszel bele vizet, az ártalmas gőz mellett fennáll annak a veszélye is, hogy egy idő után megreped, a hirtelen melegről hidegre váltás miatt. Nagyon ügyeljen arra, hogy hova helyezze a természetes követ még forrón: ennek a felületnek ellenállnia kell a magas hőmérsékletnek, ezért a fémet vagy a fát ajánljuk.

Természetes kő kenyér, pizza vagy focaccia sütéséhez
Ennek a főzési technikának az a hatalmas előnye, hogy a forró felület alulról melegíti fel a tésztát, ellentétben a gáztűzhellyel, amelyben a hő az egész területen eloszlik. Az alulról kisugárzó hő ömlesztve termeli a hőátadást, a tészta mélyen megsül, a kéreg a végén megsül. A gáztűzhelyen belül a kéreg sül meg először, és a belső sütésig keményedik.

Emellett a természetes kő főzőlapon nem lehet túlsütni a kenyér alját, ahogy az általában fémlapoknál történik. Az ezzel a technikával sütött szünet nagyon hasonlít a klasszikus kenyérsütő kemencékhez.

Hasonlóan a természetes kő főzőlapként való használatához, ez is kb. 1 órás fűtést igényel, állandó 240 – 260 °C hőmérséklet, nincs szellőztetés (maximális elérhető teljesítmény). A követ a kemence alsó rácsára helyezzük; a felső rács fölé tegyünk egy vizestálat, ami a gőz miatt nagyon fontos kenyérsütésnél. A kenyeret közvetlenül a kőre vagy sütőpapírra helyezzük. Gőzben sütjük 20 percig 250 °C-on.


Ezután vegye ki a vizesedényt, és kapcsolja be a sütő szellőzését. Szünetben hagyjuk még 30 percig sütni. Ezután egy spatulával vegyük ki a kenyeret. Egy óra múlva vegye ki a követ a sütőből, és tiszta vízzel tisztítsa meg.

A kenyeret nyitva hagyjuk kihűlni.

Függetlenül attól, hogy mit tervez gránit vagy pala főzőlapon, a PIATRAONLINE jó étvágyat kíván!

A fotó forrása: pinterest.com, smokeyjacks.com, pizzastones-r-us.com

Megjegyzések vagy vélemények:
Jelenleg nem érkeztek megjegyzések felhasználóinktól.
Írj véleményt vagy véleményt!

Hasonló termékek:

Támogatás

bukaresti irodáinkban készült | olyanok tervezték, akik szerelmesek a természetes kőbe. Copyright ©2025, PIATRAONLINE, Minden jog fenntartva

Bemutatóterem és raktár:
Regisztráció

Iratkozzon fel hírlevelünkre. Ahhoz, hogy e-mailben tájékoztatást küldhessünk új termékeinkről és szolgáltatásainkról, kérjük, töltse ki az alábbi mezőket:


[GLOBAL_CHOOSE_LANGUAGE]
powered by teamshare
© Copyright 2025 Piatraonline HU
designed by headstart.ro