A legjobb 6 családi grillrecept
Közzétett: Tábornok // Közzétett 23.06.2023
Szeretsz együtt lenni szeretteiddel és minőségi családi időt eltölteni egy kerti grillsütő mellett? Vagy csak egészségesen akarsz étkezni? Vagy egyszerűen csak szeret főzni, és receptekre van szüksége a kőkerti grillsütihez ? Elkészítettünk egy cikket a kerti grillreceptek ötleteivel.
Melyik kerti grillsütőt válasszam?
A legtöbben azért élvezik a grillezést, mert a füst különleges ízt ad az ételeknek, de azért is, mert a grillezés egészségesebb. Ezért mindig ügyeljen az anyagokra. A kerti grillsütőknek szilárd és tartós anyagokból kell készülniük, amelyek deformáció, rozsda vagy repedés nélkül bírják az extrém hőmérsékleteket, különösen, ha a teraszon kívül helyezik el.

A grillezett receptek az ételkészítés egyik legegészségesebb módja, fotó forrása: PIATRAONLINE
A legnépszerűbb grillsütők rozsdamentes acélból, öntöttvasból és természetes kőből készülnek. Ha kerti grillsütőt keres, válasszon sokszögű járólappal rendelkezőt.
Miért a kőből készült kerti grill a legjobb választás?
Mert megvan az ereje, hogy a hátsó udvart személyes térré alakítsa, amelynek célja a kikapcsolódás. Előnyök? Lényegében strapabíróak, ráadásul gyorsan és egyszerűen összeszerelhetők: barkácsprojektként. Még ha nincs is nagy helyed, válassz egy kis kerti grillsütőt sokszögű járólappal, amely könnyen illeszkedik a kerti környezetbe.
Receptek a szenes kerti grillen
Grillezett cukkini, paprika és halloumi

Az egyik legfinomabb étel, fotó forrása: flavour-picker.ro
Idő: 80 perc
Hozzávalók:
- 1 sárga paprika;
- 1 zöldpaprika;
- 2 cukkini;
- 80 ml olívaolaj;
- 60 ml balzsamecet;
- frissen őrölt bors;
- 225 gramm halloumi sajt.
Hogyan kell elkészíteni ezt a receptet?
A paprikát megmossuk és megtisztítjuk, majd a cukkinit felszeleteljük. Egy tálban keverjük el az olajat az ecettel, majd adjuk hozzá a paprikát és a cukkinit. Jól összekeverjük, majd borsozzuk és egy órán át pácoljuk.
A cukkiniszeleteket nyársra tesszük, majd a felszeletelt sajttal 3-4 percig grillezzük. A végén meglocsoljuk az olajos és ecetes páccal, és már kész is!
Kőben grillezett csirkemell vegyes zöldségekkel

Nagyon finom ez a recept, fotó forrása: PIATRAONLINE
Idő: 90 perc
Hozzávalók a páchoz:
- 100 g joghurt;
- 2-3 evőkanál olívaolaj;
- 1 evőkanál citromlé;
- 1 evőkanál ketchup;
- 3-4 gerezd fokhagyma;
- 1 teáskanál édes paprika;
- 1 teáskanál szárított koriander;
- ½ teáskanál őrölt kömény;
- 1 teáskanál őrölt oregánó;
- só, bors.
800 gramm csirkemell;
Hozzávalók a zöldségekhez:
- 2 evőkanál grillízesítő;
- só, bors;
- 3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítési mód Csirkemell kőrácson
Ez az egyik legnépszerűbb és az egyik legegyszerűbb recept. Zöldségként használhatunk hagymaszeleteket, koktélparadicsomot, paprika szeleteket, valamint gombát és cukkini szeleteket.
Vegyünk egy nagy tálat, és keverjük össze az összes hozzávalót a páchoz. Ezután kivesszük a csirkemellet, feldaraboljuk, és egy-két órára a hűtőbe tesszük. A zöldségeket egyforma szeletekre vágjuk, és egy tálba tesszük, hogy összekeverjük az olívaolajjal, sóval, borssal és a grillízesítővel. A csirkemell pácból ugyanezt a keveréket önthetjük a zöldségekre vagy csak néhány hozzávalóra.
Amint a csirke bepácolt, összeállítjuk a nyársakat, és felváltva elrendezzük. Tegye őket forró grillre mindkét oldalukra körülbelül négy-öt percre, amíg a hús meg nem sül, és a zöldségek megpirulnak anélkül, hogy megégnének. A nyársak főzési ideje legfeljebb tíz perc vagy kevesebb. Köretként basmati rizzsel, rakétasalátával vagy zsíros salátával tálalhatjuk.
Grillezett padlizsán receptje fokhagymával és chilivel

Ha nem is az ő szezonjuk, akkor is lehet ilyen egészséges ételt főzni, fotó forrása: clickpentrufemei.ro
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán;
- 5 gerezd fokhagyma;
- 2-3 chili paprika;
- 200 ml olaj.
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és öt percig hagyjuk, hogy felszívja a sót. Tegye őket a grillre mindkét oldalon körülbelül egy percre. Vágj fel öt gerezd fokhagymát finom szeletekre, majd adj hozzá két-három chilipaprikát vékony karikákra. A padlizsánszeleteket, a fokhagyma pikkelyeket és a kis borskarikákat egy tálba tesszük, majd felöntjük 150 ml olajjal, jól összekeverjük és üvegekbe töltjük.
Egy 400 grammos üveghez körülbelül 40-50 ml olajat kell a padlizsánra önteni. Az üvegeket tartsd a hűtőben, és ha köretként szeretnéd tálalni, csak dobd a serpenyőbe egy kicsit, amíg felforrósodnak. Ha salátát szeretnénk készíteni, az olajat lecsepegtetjük és egy kevés balzsamecettel meglocsoljuk.
Tanulja meg a polipot grillezni

Nehéznek tűnhet, de ez nagyon egyszerű, fotóforrás: PIATRAONLINE
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók négy adaghoz:
- 1,2 kg-os polip;
- egy pohár fehér bor;
- 50 ml olívaolaj;
- balzsamecet 2 evőkanál;
- babérlevél 3-4 darab;
- oregánó, só és bors;
- mész
*Ez a recept fagyasztott poliphoz készült.
Forraljuk fel a polipot egy nagy fazékban, alacsony lángon, víz nélkül (mert a kiolvasztás során rengeteg víz keletkezik). Amint a polip színe megváltozik (pár perc alatt), adjunk hozzá egy kevés vizet, egy pohár bort és néhány babérlevelet.
A polip méretétől függően 45-60 percig pároljuk, amíg villával megpuhul. Ha túl sokáig ül, "gumiszerű" lesz. Kapcsolja ki a hőt, és hagyja egy kicsit hűlni, csak annyira, hogy a darabokat a kezedben tartsa. Folyó víz alatt mossa meg a polipot, és óvatosan tisztítsa meg, hogy le tudja húzni a sötétvörös bőrt. Az olívaolajból, az oregánóból és a balzsamecetből fél mennyiséget tegyünk egy tálba. És adjunk hozzá egy kis sót és borsot. Helyezze a polipszeleteket ebbe a szószba, és hagyja, amíg a grill megfelelően fel nem melegszik.
Hagyja a polipszeleteket csak három-öt percig grillezni, csak annyi ideig, hogy színe megváltozzon. Forrón, olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk, a tetejére egy kevés oregánót szórunk.
Grillezett őszibarack receptje vanília fagylalttal és diós karamellsziruppal

Bármennyire is finomnak tűnik, meg fogsz lepődni, fotó forrása: valeriesfood.ro
Hozzávaló:
- 5 vagy 6 nagyobb őszibarack;
- egy marék durvára vágott diómag;
- 2 evőkanál cukor;
- 1 evőkanál méz;
- vanília jégkrém.
Csodálatos desszert kerti nyári estékre. Az őszibarackot szeleteljük fel kockákra, tegyük egy felforrósított grillserpenyőbe, és fordítsuk meg minden oldalukon, amíg megpuhul. Tedd őket egy tányérra, és fedd le alufóliával.
A karamellszirup elkészítéséhez a cukrot egy serpenyőben karamellizálódásig felolvasztjuk, hozzáadjuk a diószemeket, a mézet, kevés vizet és pár másodpercig pároljuk. Két szelet őszibarackot és vanília fagylaltot tegyünk tálakba, és öntsük rá a meleg karamellszirupot.
Grillezett garnélarák nyárs káposzta és avokádó salátával recept

A garnélarák nagyon finom, fotó forrása: delicatesa.ro
Hozzávalók:
- 10 pácolt garnélarák;
- 2 avokádó,
- 2-3 csésze finomra vágott fehér káposzta;
- 1-2 kockára vágott jalapeno;
- 1 vöröshagyma;
- 1-2 lime;
- só, bors.
A szósz elkészítéséhez 1 teáskanál achiote és 300 ml narancslé szükséges.
A hámozatlan garnélarákot achiote szószban és narancslében pácoljuk legalább egy órán át hűvös helyen. Amíg a garnélarák pácolódik, a fehér káposzta negyedét felaprítjuk, mint egy normál salátához, és hozzáadjuk a kapott tésztához két avokádó gyümölcsöt, a jalapenót és a lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk.
Vegyük ki a garnélarákot a szószból, a hátát vágjuk le egy vékony, farokig tartó héjszelettel, tegyük nyársra és grillezzük.
És ez csak néhány közülük. Számtalan recept létezik grillezett zöldségekhez, húsokhoz vagy tenger gyümölcseihez, amelyeket otthon is elkészíthet. A lényeg az, hogy kövesse a receptet úgy, ahogy van, és rendelkezzen a szükséges edényekkel.
Írd meg nekünk kom
Megjegyzések vagy vélemények:
Jelenleg nem érkeztek megjegyzések felhasználóinktól.
Írj véleményt vagy véleményt!