A konyha kialakítása elengedhetetlen a cél szolgálatában
Közzétett: Interjúk // Közzétett 20.01.2021
Az utóbbi időben a helyi éttermek modern megjelenést kezdtek megvalósítani, hogy lépést tarthassanak az iparági trendekkel. A HORECA dekorációs projektek általában figyelmen kívül hagyják a személyiségük tükröződéseként elképzelt koncepció gondolatát. E tekintetben a MAIZE étterem remek példája a megjelenés és az "étlap" összehangolásának. A bukaresti éttermek friss koncepcióját hirdetve, amely kizárólag gondosan válogatott természetes alapanyagokon alapul, a MAIZE gyönyörű belső kialakítással rendelkezik, amely kiemeli a természetes követ. Megbeszélést folytattunk Mircea Varlammal, az egyik alapítóval a projekt eredetéről és alapjairól.

PIATRAONLINE : Ön egy új étterem koncepcióval állt elő, amely a fine dining mellett a belsőépítészetre is fókuszál. Hogyan határozná meg röviden a KUKORICA megközelítést az étlap, a vásárlók, az összetevők stb. szempontjából? Mit szólnál ahhoz, ha olyan belső kialakítást képzelne el, amely megfelel az elképzelésének, hogy a harmadik évezred elején egy európai fővárosban vacsorázzon?
Mircea Varlam : Minden az átláthatóság gondolatához kapcsolódik. Érvényes ez a vevő – alapanyag kapcsolatra, de a vevő – konyha kapcsolatra is. Támogatjuk azt az elképzelést, hogy kizárólag olyan gazdákkal dolgozunk együtt, akik tiszta és természetes termékeket termesztenek és fejlesztenek. Ezek a gazdák elutasítják a vegyszerek, hormonok és antibiotikumok használatát terményeikhez, megtagadva a kizárólagos profitot, ugyanakkor a minőségre helyezik a hangsúlyt.
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kizárólag gazdálkodókat dolgozzunk, tiszteletben tartva a természetet és annak biogazdálkodását. Ez a koncepciónk és az átláthatóság típusa, amelyről beszélek. Egy nyitott konyhánk van, pont erre. Bárki szabadon megfigyelheti a természetes alapanyagokból, például zöldségekből, gyümölcsökből, sajtokból vagy húsokból kitűnő, zamatos ízek létrehozásának teljes folyamatát.

PIATRAONLINE : Webhelye leírása a természet és a hagyomány újjáéledését említi. Ypu azt mondhatná, hogy a főzés terén a hagyomány mindig ott volt: receptként, főzési és tartósítási technikákként, borításként stb. Mi a helyzet a román gasztronómiával és a főzési hagyományokkal a főzőműsorokkal, receptoldalakkal és YouTube-videókkal teli időszakban. – mindezt egy gombnyomással?
Mircea Varlam : A román gasztronómia története elhanyagolt örökség, amely a hagyományoktól való elszakadás vágyából fakad. Romániában nagyon sokféle összetevő van, sok ország számára elérhetetlen. A MAIZE bebizonyítja Önnek, és minden bizonnyal kellemes meglepetés lesz.

PIATRAONLINE : Ha ezt az egész éttermi élményt komplex-érzéki élménynek tekintjük, sok tényező dönti el, Ön szerint melyek a legfontosabb részletek az étterem dizájnjában?
Mircea Varlam : Minden számít. A teljes élmény érdekében minden részletet figyelembe kell vennie, bármilyen apró is legyen. A MAIZE-nél a legcsodálatosabb a nyitott konyha, de belső kialakítás nélkül ennek semmi hatása nem lenne. Ha sikerül összhangot teremtenie az öt alapérzék között, akkor büszke lehet az eredményére. Az egyetlen probléma egy állandó változó, amely minden ügyfél számos preferenciájából adódik.

Mircea Varlam : Nem rajongok az emberek megítéléséért, mégis tisztában vagyok az idővel kifejlődött tudásommal, a fejlődésemmel. Amikor elkezdesz felépíteni egy koncepciót, minden lépésen meditálnod kell. Először is meg kell határoznia a pozícióját és a bemutatkozás módját, hogy identitást építhessen. Amint ezt megállapította, meghatározta megjelenését, hogy megfelelő vizuális identitást építhessen fel. Miután eldöntötte a márka színeit, logóját és betűtípusait, ismeri állapotát, és meghatározhatja a helyét is. Ezután elkezdheti az építési részt.

A MAIZE projektben részt vevő séfünktől, Alex Petriceantől megtanultuk, hogy a konyhai felszerelésnek legalább olyan fontosnak kell lennie, mint a belsőépítészetnek. Ha nagyon szeretnéd a visszajelzésemet, akkor ez az: a vállalkozók általában részekből építenek, figyelmen kívül hagyva sok olyan szempontot, ami implicit módon megbontja a harmóniát az egészből. Minden ügyfél tányérját tükröznie kell, de elég finomnak kell lennie ahhoz, hogy ne értse, és ezért ne javítsa. Tudni kell, hogy még mindig nagyon sok olyan vállalkozó van, aki kellő képzettséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy egyre csodálatosabb helyszíneket tudjon kínálni.
PIATRAONLINE : A MAIZE két Volakas márvány munkalappal rendelkezik. Miért döntött a természetes kő mellett? Milyen üzenetet közvetítenek ezek a márvány munkalapok a MAIZE vásárlóinak egy "la nouvelle cuisine roumaine" főcímű étteremben?
Mircea Varlam : Egyszerű. Miután ezt megbeszéltem építészemmel, Alina Stoiannal, olyan tervjavaslatokat kaptam, amelyek kiemelik a KUKORICA, a föld és a természet kapcsolatát. Ezért döntöttünk úgy, hogy természetes követ használunk, hiszen természetes, több mint 100 éves fát is választottunk.
PIATRAONLINE : Mi a véleménye a természetes kő belső és külső dizájn elemeként való jelenlegi használatáról?
Mircea Varlam : Úgy érzem, a természetes kő egy időtlen klasszikus részlet. Mindig is használták, és mindig is használni fogják.

fotó: Daria Tuca
Mircea Varlam (40 éves) filozófiából és újságírásból szerzett diplomát, majd menedzsment és marketing posztgraduális képzést végzett a Nyílt Egyetemen. Mindig is arról álmodott, hogy vállalkozó lesz, és időt tölt ötletei fejlesztésével. HORECA-tapasztalata 2012-ben kezdődik egy japán bisztróval, amely a Yoshi Sushi & Teppanyaki Restaurant lett, és partnerként vesz részt benne. Szereti a minőségi dolgokat, és elutasítja a kompromisszumokat. Emellett 3 gyermekes apa, szereti a családját, szeret sportolni és szívesen nézi is.
Megjegyzések vagy vélemények:
Jelenleg nem érkeztek megjegyzések felhasználóinktól.
Írj véleményt vagy véleményt!